Salsa pomarańczowo-Tomatillo może być tylko przystawką, której szukasz. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 87 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka pomidorów, sok z limonki, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 138 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Orange-Salsa tomatillo, 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, oraz Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dostosuj stojak około 4 cali poniżej elementu brojlerów i brojlerów ciepła do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
2
Połowę tomatillos, przycięte bokiem w dół, umieścić na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tomatillos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Miejsce w brojlerze i gotować, aż tomatillos są zwęglone i całkowicie zmiękczone, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tomatillos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4
Przenieść na blat robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
5
Dodać świeże pomidory i pulsować, aż drobno posiekane, 10 do 12 krótkich impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tomatillos
6
Przełożyć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj cebulę, chipotles, pomarańcze, kolendra, i sok z limonki do Tomatillo; wymieszać, aby połączyć. Cienkie z wodą do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i cukrem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
Tomatillos
Olej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
8
Przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w lodówce na co najmniej jedną godzinę przed użyciem. Przechowywać w lodówce do tygodnia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.