Omlet Ziemniaczany Szafran
Omlet ziemniaczany Szafran jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 10 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś nici szafranowe, zielenie szalotki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Omlet Ziemniaczany Szafran, Krokiety ziemniaczane z szafranem Alioli, oraz Omlet Ziemniaczany dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni nieprzywierającej gotować cebulę w 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 20 protokół.
Cebulę przełożyć do miski i ostudzić.
Podczas gotowania cebuli obrać ziemniaki i pokroić w 1/4-calową kostkę. W rondlu wrzącej osolonej wody gotuj ziemniaki, aż będą prawie miękkie, około 8 minut i dobrze osuszaj w durszlaku. Ziemniaki schłodzić i dodać do cebuli. Mieszankę cebuli i ziemniaków można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Kruszyć nitki szafranu w małej metalowej misce. W małym rondlu rozgrzać bulion aż będzie gorący i zalać szafranem.
Pozostawić mieszaninę, aż szafran zmięknie, około 5 minut.
W dużej misce ubij razem jajka, zielenina szalotka, mieszanka szafran, sól i pieprz do smaku i wymieszać w mieszaninie cebuli i ziemniaków. W patelni ustawić na umiarkowanie wysokim ogniu, ciepła pozostałe 3 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie i dodać mieszaninę jaj, rozłożenie ziemniaków równomiernie. Zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj omlet, mieszając od czasu do czasu, aż jajka zaczną się ustawiać, około 1 minuty. Patelnia Shift tak, że 1/4 omlet jest bezpośrednio nad środkiem palnika i gotować 1 minutę. Patelnia Shift 3 więcej razy, gotowanie pozostałych czwartych w ten sam sposób. Patelnia Center i gotować omlet na małym ogniu, aż prawie ustawić, O 4 protokół więcej.
Przesuń omlet, dolnej stronie w dół, na blasze do pieczenia i odwrócić omlet z powrotem na patelni. Ugotować drugą stronę omletu na złoty kolor, o 4 protokół. Omlet przełożyć na talerz i schłodzić do temperatury pokojowej.
Omlet można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić omlet do temperatury pokojowej przed podaniem.
Propozycje Win: Wytrawna Manzanilla; Region Jerez Hiszpańska Cava (Wino Musujące) Winiarnia Montecillo Rioja