Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem

Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem
Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwą Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 40g białka, oraz 44g tłuszczu. Na $9.04 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, cukier granulowany, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym, oraz Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką.

Instrukcje

1
Obierz tuńczyka i zmiażdż ząbek czosnku i szczyptę soli na pastę, albo moździerzem i tłuczkiem, albo przez mielenie, a następnie tłuczenie nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Połączyć pastę czosnkową, rozmaryn, 1 łyżeczka. sól i pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj tylko tyle oleju, aby włączyć mieszankę przypraw do gładkiej pasty, o 1/2 łyżeczki. Pocierać pastę nad tunait będzie rzadki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Odstawić tuńczyka w temperaturze pokojowej na około godzinę.Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 107°.Zmierz grubość steków z tuńczyka i dodaj tę samą głębokość oleju do patelni 10-calowej z prostą stroną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podgrzać na małym ogniu, aż olej osiągnie 49°, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Steki z tuńczyka włóż do oleju w jednej warstwie i natychmiast przenieś patelnię do piekarnika. Kłusować, aż kilka małych białawych kropelek wzniesie się na powierzchnię tuńczyka, a środek ryby jest różowy, 25 minut. Dodać vinaigrette podczas kłus rybnych, połączyć pietruszkę, kapary, oliwki, czosnek, ocet, i cukier w blenderze i blendować do grubej czystej. Przy włączonym silniku wlej oliwę z oliwek przez otwór w pokrywie blendera i wyczyść do momentu włączenia. Smak soli (może nie trzeba) i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Przenieś tuńczyka do stojaka z drutu, aby odcedzić na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Podawać z vinaigrette łyżką na każdym steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1
Kalorie
1
500, tłuszcz
2
36, Kalorie Tłuszczowe
1
320, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
40, Tłuszcz Jednonienasycony
4
23, węglowodany
5
540, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
2, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn