Normandy Fish gulasz
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepisy na przepis pole, Normandy gulasz rybny może być przepis, który należy spróbować. Na $2.1 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pory, cydr, skórkę na zrównoważonych rybach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Normandy Seafood Gulasz, Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem), oraz Pork Normandy.
Instrukcje
Umieścić małże i cydr lub wino na szerokiej, płytkiej patelni. Przykryć i umieścić na dużym ogniu przez 3-4 minuty, potrząsając patelnią kilka razy, aż małże się otworzą. Wskazówka w durszlak nad miską złapać soki. Wszystkie, które nie zostały otwarte, należy wyrzucić.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu dużą gałką masła. Pory skwierczeć przez 8 minut, aż zmiękną, następnie dodać grzyby.
Dodaj płyn do gotowania małży i crme frache i bąbelki w dół przez 5 minut, aby zmniejszyć o połowę. Zmniejsz ogień i dodaj rybę. Przykryć i delikatnie kłusować przez 10 minut do ugotowania, a następnie ostrożnie wyjąć. Wymieszać przez małże i pietruszkę i podgrzać.
Jeśli chcesz, umieść rybę z powrotem na patelni, aby podawać ze stołu lub umieść kawałek ryby w każdej misce do serwowania i łyżką wszystko wokół niego. Pyszne serwowane z gotowanymi ziemniakami woskowymi, takimi jak Różowe Jabłko jodłowe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.