Niskotłuszczowy Flan Z Dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc wypróbuj Flan z dyni o niskiej zawartości tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone goździki, jajka, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Niskotłuszczowe Kulki Energii Cynamonu, Obwarzanki Niskowęglowodanowe-Ciasto Z Mąki Kokosowej, oraz Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Ustaw osiem (5 1/2 uncji) ramekins w dużym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać razem 1 1/4 szklanki cukru i wody w rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać aż ciemny bursztyn, o 10 protokół.
Szybko podzielić karmel między ramekiny; odstawić.
W dużej misce ubić jajka, cynamon, sól, goździki, imbir, ziele angielskie, maczugę i 1/3 szklanki cukru. Wymieszaj puree z dyni, aż będzie gładkie.
Podgrzać mleko w rondlu na średnim ogniu, aż zacznie delikatnie bąbelkować i parować.
Umieścić nasiona wanilii i strąk w mleku. Pozostawić do namoczenia na 10 minut. Powoli przecedzić gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj i ubijać, tworząc cienki krem.
Podziel krem równomiernie między ramekiny, pozostawiając około 1/4 cala na górze każdego.
Napełnij naczynie do pieczenia gorącą wodą, aby osiągnąć połowę boków ramekins. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową o dużej wytrzymałości.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż flan jest po prostu ustawić, 45 do 50 minut.
Wyjąć ramekiny z gorącej wody do całkowitego ostygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej cztery godziny.
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi każdego ramekina i umieść przewróconą płytkę na górze. Odwróć i wypuść flan.