Naleśniki Dyniowe Z Bitą Śmietaną Gałką Muszkatołową
Przepis na Placki Dyniowe z Bitą Śmietaną Gałką Muszkatołową można przygotować w około 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,12 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka, 47 g tłuszczu i łącznie 615 kalorii. 479 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Kilku osobom bardzo smakowało to śniadanie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką ekstrakt waniliowy, mielony imbir, bitą śmietanę z gałką muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tapioka żurawinowa z bitą śmietaną pomarańczowo-gałkową, Naleśniki dyniowe z syropem z piwa korzennego, karmelizowanymi bananami i bitą śmietaną cynamonową oraz Pomarańczowe naleśniki dyniowe z bitą śmietaną waniliową, syropem klonowo-cynamonowym i grubo krojonym boczkiem.
Instrukcje
Wymieszaj mieszankę naleśnikową, biały cukier, cynamon, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej i imbir; odłożyć na bok. Ubij jajka, mleko, dynię i olej roślinny.
Połącz obie mieszaniny, mieszając, aż wszystkie składniki zostaną zwilżone.
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię lub patelnię na średnim ogniu.
Wlać lub nabierać ciasto na patelnię, używając około 1/4 szklanki na każdy naleśnik. Na naleśnikach zaczną tworzyć się bąbelki. Gotuj, aż krawędzie naleśników zaczną wyglądać na suche, a bąbelek, który pojawił się przy krawędzi, utrzyma swój kształt. Odwróć naleśniki na drugą stronę i kontynuuj smażenie, aż druga strona będzie złotobrązowa. Powtórz tę czynność z pozostałym ciastem, w razie potrzeby dodając więcej oleju na patelnię. Naleśniki układamy na talerzu i trzymamy w cieple aż do podania. W przypadku większych partii naleśniki należy utrzymywać w cieple w jednej warstwie na stojaku chłodzącym umieszczonym nad blachą do pieczenia w piekarniku nagrzanym na 300 stopni F (150 stopni C).
Do małej, głębokiej, schłodzonej miski włóż śmietanę.
Dodaj 2 łyżki cukru, wanilii i gałki muszkatołowej; ubijaj mikserem ze schłodzonymi ubijakami na średnio-wysokich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty.