Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot

Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot
Nabemono: Japoński łosoś i Gorący Garnek Shiitake mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 17,25 zł za porcję. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Mieszanka wody, szpinaku, kombu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2703 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Japońska Zupa Z Makaronem I Shiitake, Japoński Yellowtail z imbirem pieczone grzyby Shiitake i piwo korzenne hoisin Vinaigrette, oraz Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem.

Instrukcje

1
Umieść kombu w garnku, jeśli używasz, i przykryj 1 1/2 kwarty przefiltrowanej wody. Pozwól kombu moczyć przez 15 minut, aby zmiękczyć.Włączyć palnik do umiarkowanie wysokiego płomienia. Gdy woda zacznie bąbelkować, zamieszaj płatki bonito i usuń z ognia. Przykryć i pozostawić płatki bonito strome w wodzie, aż do dna, o 10 protokół. Odcedzić bulion, kompostując płatki bonito.Rozgrzej piekarnik do 275 F. Rub pastę miso wzdłuż wnętrza garnka nabe, clay baker lub holenderskiego piekarnika. Ułóż łososia, pory, shiitakes, rzodkiewkę i szpinak w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Płatki BonitoPłatki Bonito
MisoMiso
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
KombuKombu
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Na łososia i warzywa polać gorącym dashi. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Pozostawić gulasz gotować 15 minut lub do ryby jest zrobione do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
DashiDashi
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjmij piekarnik z garnkiem, podnieś pokrywkę i wrzuć szpinak. Odstawić pokrywkę do glinianego piekarnika i pozostawić szpinak do zwiędnięcia w pozostałym ogniu zupy-około 5 minut.Chochle do poszczególnych miseczek do zupy i top z łososia ikry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn