Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot
Nabemono: Japoński łosoś i Gorący Garnek Shiitake mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 17,25 zł za porcję. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Mieszanka wody, szpinaku, kombu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2703 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Japońska Zupa Z Makaronem I Shiitake, Japoński Yellowtail z imbirem pieczone grzyby Shiitake i piwo korzenne hoisin Vinaigrette, oraz Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem.
Instrukcje
Umieść kombu w garnku, jeśli używasz, i przykryj 1 1/2 kwarty przefiltrowanej wody. Pozwól kombu moczyć przez 15 minut, aby zmiękczyć.Włączyć palnik do umiarkowanie wysokiego płomienia. Gdy woda zacznie bąbelkować, zamieszaj płatki bonito i usuń z ognia. Przykryć i pozostawić płatki bonito strome w wodzie, aż do dna, o 10 protokół. Odcedzić bulion, kompostując płatki bonito.Rozgrzej piekarnik do 275 F. Rub pastę miso wzdłuż wnętrza garnka nabe, clay baker lub holenderskiego piekarnika. Ułóż łososia, pory, shiitakes, rzodkiewkę i szpinak w garnku.
Na łososia i warzywa polać gorącym dashi. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Pozostawić gulasz gotować 15 minut lub do ryby jest zrobione do własnych upodobań.
Wyjmij piekarnik z garnkiem, podnieś pokrywkę i wrzuć szpinak. Odstawić pokrywkę do glinianego piekarnika i pozostawić szpinak do zwiędnięcia w pozostałym ogniu zupy-około 5 minut.Chochle do poszczególnych miseczek do zupy i top z łososia ikry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.