Młode ziemniaki z grillowanym masłem cebulowym
Młode ziemniaki z grillowanym masłem cebulowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 347 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Czwarty Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką liście laurowe, czosnek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Ziemniaki Cebulowe, Grillowane Ziemniaki Cebulowe, oraz Grillowane Ziemniaki Rozmarynowo-Cebulowe podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill węglowy lub gazowy do wysokości.
Włóż ziemniaki do 2-kwartowego garnka.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć ziemniaki o 2 cale i wystarczającą ilość soli, aby woda smakowała jak woda morska.
Dodać czosnek i liście laurowe.
Przyprowadź ziemniaki do wrzenia, a następnie gotuj na delikatnym wolnym ogniu, aż sprawdzą się, gdy zostaną pokrojone cienkim widelcem, 15 do 20 minut, choć zależy to od wielkości i wieku ziemniaków.
Zawartość garnka odcedzić do sita ustawionego nad ciężką miską, napełniając miskę gorącą wodą, aby ją ogrzać. Wyrzuć wodę, upuść ziemniaki do miski i przykryj miskę szczelnie folią, aby ziemniaki były ciepłe.
Jak ziemniaki gotować, wrzucić cebulę z odrobiną oleju rzepakowego i soli i pieprzu i grill na średnim ogniu, aż zwęglone i miękkie. Na tym samym grillu podgrzej żeliwną patelnię.
Dodać masło i gotować, aż zbrązowieje.
Zdejmij z ognia, dodaj rozmaryn i wstrząśnij patelnią; masło się pieni. Kiedy przestanie skwierczeć, dodaj cebulę do masła i gotuj na małym ogniu, aż będą bardzo delikatne, a masło nabierze wyraźnego smaku.
Usunąć zużyte gałązki rozmarynu.
Na ciepłe ugotowane ziemniaki polać masłem i cebulą i podawać od razu.