Mój Kurczak Parmezan
Przepis mój kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina. Na 2,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 669 kalorii. Jeśli masz mielony pieprz, polędwiczki z piersi kurczaka, mielony pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Połączyć mąkę, 1/2 łyżeczki soli, czosnek w proszku, pieprz czarny, i pieprz cayenne w zamykanej plastikowej torbie.
Umieść polędwiczki z kurczaka w mieszaninie mąki, zamknij worek i wstrząśnij, aby pokryć.
Jajko i pół na pół dokładnie ubić w płytkiej misce.
Wymieszaj przyprawione okruchy break, okruchy panko, parmezan i pietruszkę w innej misce. Polędwiczki z kurczaka zanurzyć w ubitym jajku, pozostawić nadmiar jajek, a następnie wcisnąć kurczaka w mieszaninę okruchów, aby pokryć.
Odstawić kurczaka na 10 minut, aby ustawić powłokę.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj polędwiczki z kurczaka, aż soki będą jasne, kurczak nie jest już różowy w środku, a powłoka jest złotobrązowa, około 5 minut na stronę.
W dużym garnku zagotować wodę i 1 łyżkę soli; wymieszać z gotującą się wodą. Makaron gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Wlać 3/4 szklanki sosu marinara do przygotowanego naczynia do pieczenia; top sos z gotowanego Anioł włosów makaronu.
Pozostałe 3/4 szklanki sosu zalać makaronem i ułożyć polędwiczki z kurczaka na sosie.
Posypać włoską mieszanką serową na kurczaku.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż topi się polewa serowa i bulgotnie, około 10 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.