Mus Czekoladowo-Malinowy

Mus Czekoladowo-Malinowy
Mus czekoladowy-ciasto malinowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 84 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 417 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Mieszanka betty devil ' s Food Cake mix, śmietana do ubijania, półsłodkie chipsy czekoladowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Malinowe Mus, Ciasto Z Musem Czekoladowo-Malinowym, oraz Ciasto z musem malinowo-czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dwie 9-lub 8-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj sprayem do pieczenia mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dodać i piec ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie ciasto. Schłodzić w patelni 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
4
W międzyczasie, w średniej mikrofali miski, mikrofalówka czekoladowe chipsy i 1/2 szklanki śmietany ubijania odkryte na wysokiej 45 do 60 sekund; mieszać, aż gładkie i stopione. Przechowywać w lodówce 15 do 30 minut lub do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W dużej misce, beat Pozostałe 1 szklanka ubijania śmietany i cukru pudru z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj roztopioną czekoladę. Beat aż sztywne szczyty tworzą (nie przegotować lub mieszanka zacznie wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7
Na talerzu do serwowania umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół.
8
Rozłóż dżem malinowy na warstwie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Rozprowadzić grubą na 1/2 cala warstwę mieszanki czekoladowej na dżemie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
10
Pokrój 1/2 szklanki malin na pół; naciśnij do mieszaniny czekolady. Wierzch z inną warstwą ciasta, zaokrąglony bok do góry; naciśnij lekko. Bok i wierzch ciasta z pozostałą mieszaniną czekolady. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
11
Odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut przed podaniem.
12
Dekoruj pozostałymi malinami i cukierkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
13
Posypać kakao. Przechowywać luźno w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn