Mujadara

Mujadara
Mujadara może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 346 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, liście laurowe, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mujadara, Krótkie Żebro Mujadara, oraz Quinoa Mujadara.

Instrukcje

1
Zapisz Przepis
2
Drukuj Przepis
3
Mujadara
4
Składniki2 filiżanki białego ryżu basmati1 filiżanka brązowych2 łyżeczki cumin1 / 3 filiżanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielone2 liście laurowe2 paski skórki cytrynowej, o długości około 2 cm każdy 2 duże cebule
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Sól i pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6
Czas Przygotowania: 2 Godziny
7
Czas Gotowania: 1 Godzina
8
Całkowity Czas: 3 Godziny
9
Ilość porcji: 8
10
Klucz Koszerny: Pareve
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn