Muffinki Z Potrójną Czekoladą
Muffinki z potrójną czekoladą wymagają z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, mąki, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako niedrogi posiłek poranny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Potrójne Muffinki Czekoladowe, Potrójne Czekoladowe Muffinki Bananowe, oraz Potrójne Czekoladowe Muffinki Bananowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz masło i słodko-gorzką czekoladę w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 45 sekund, mieszając co 15 sekund. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sodę oczyszczoną) połączyć w dużej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Połączyć cukier granulowany, mleko, wanilia, i jajka w misce; wymieszać trzepaczką, aż dobrze połączone.
Dodać mieszaninę masła i mieszanki mleka do mieszaniny mąki, mieszając tylko do połączenia. Delikatnie wymieszać w kawałkach czekolady. Podziel ciasto równomiernie pomiędzy 12 wyłożonych muffinkami filiżanek.
Piec w temperaturze 425 przez 5 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie wyjmuj muffinek z piekarnika).
Piec w 375 przez 10 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.