Muffinki Cytrynowo-Imbirowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj muffinki imbirowe z cytryną. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 494 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cytrynę, proszek do pieczenia, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Muffinki Cytrynowo-Imbirowe, Świeże muffinki imbirowo-cytrynowe, oraz Muffinki żurawinowe, cytrynowe i imbirowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik: ustaw stojak piekarnika w środkowej i dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić i odstawić na bok.
Zrobić pastę ze skórki cytrynowej, imbiru, cukru: używając obieraczki warzywnej, odklej skórkę cytrynową z jednej dużej cytryny(unikaj białego pestki). Grubo posiekaj skórkę. Powinieneś mieć około 1/4 szklanki posiekanej skórki z cytryny.
Dodać tę skórkę, kostkę świeżego imbiru i 1/4 szklanki cukru do robota kuchennego. Pulsuj, aż utworzy się pasta.
Ubij masło z cukrem, dodaj jajka, a następnie skórkę pasty imbirowej: w dużej misce ubij masło i pozostałe 3/4 szklanki cukru, ubijając do puszystości.
Dodawać jajka po kolei, ubijając aż do włączenia po każdym z nich.
Ubić skórkę cytrynową i pastę imbirową.
Naprzemiennie dodawaj suche składniki z jogurtem: ubijaj połowę suchych składników, aż zostaną włączone. Ubij jedną trzecią jogurtu. Ubić połowę pozostałych suchych składników. Ubij drugą trzecią jogurtu.
Ubij pozostałe suche składniki, a następnie pozostały jogurt. Ponownie należy uważać, aby pokonać aż tylko włączone. Nie przeginaj.
Napełnij puszkę muffin ciastem: użyj standardowej 12-muffin Muffin pan. Każdą filiżankę muffinek posmarować lekko oliwą z oliwek lub odrobiną roztopionego masła za pomocą pędzla do ciast. Ciasto na muffinki równomiernie rozprowadzić między kubkami.
Piec w temperaturze 191°, aż babeczki będą złociste, o 25 do 30 protokół. Przetestuj długą wykałaczką (używamy cienkiego bambusowego szpikulca), aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw na stojaku z drutu, aby ostygnąć.
Zrobić glazurę: gdy babeczki schładzają się, w misce ubijamy cukier puder i sok z cytryny do glazury.
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny.
Umyj muffinki glazurą: gdy muffinki są jeszcze trochę ciepłe, użyj pędzla do ciasta, aby umyć glazurę na każdej muffince. Muffinki wchłoną część glazury, więc jeśli chcesz, dodaj więcej glazury do każdej muffinki.