Mrożony deser kokosowy
Jeśli masz około 15 minut do spędzenia w kuchni, mrożony deser kokosowy może być wspaniałym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 472 kalorie. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka kokosa, ekstraktu waniliowego, orzechów makadamia i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Mrożony deser z kremem kokosowym, Mrożony deser z karmelizowanym ananasem i makadamią i Mrożony deser malinowy.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę i cukier. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut. Fajny. Wymieszaj 2 szklanki kokosa i wanilii. W małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty; wmieszać do masy kokosowej.
Wlać do naczyń do serwowania. Przykryj i zamroź przez noc.
Wyjąć z zamrażarki 45 minut przed podaniem. Podpiecz pozostały kokos; posypać deserem. Posyp orzechami makadamia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.