Mostaccioli
Mostaccioli może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 1,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka, 30 g tłuszczu i łącznie 391 kalorii. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka jajek, łagodnej mielonej kiełbasy, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 33%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mostaccioli, Mostaccioli Casserole i Baked Mostaccioli.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odpływ. Kiełbasę rozdrobnić w holenderskim piekarniku. Gotuj na średnim ogniu, aż przestanie być różowy; odpływ. Wymieszaj sos spaghetti i makaron. W dużej misce połącz jajko, ser ricotta i ser mozzarella.
Włóż połowę mieszanki makaronu do natłuszczonej płytkiej formy o pojemności 3 qt. naczynie do pieczenia; warstwę z mieszaniną serów i pozostałą mieszaniną makaronu.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 40 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°. Odkryć; posyp serem Romano.
Piec 5 minut dłużej lub do momentu, aż się zarumieni.