Mleczna czekolada i Solony Karmel Gâteau Saint-Honoré

Mleczna czekolada i Solony Karmel Gâteau Saint-Honoré
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj mlecznej czekolady i solonego karmelu Gâteau Saint-Honoré. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 975 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz żelatynę, mleczną czekoladę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Strawberry Gâteau St Honoré, Solone Karmelowe Ciasto Mleczno-Czekoladowe, oraz Solone Karmelowe Ciasteczka Z Czekoladą Mleczną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergmentpaper. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na jasnej powierzchni. Rozłóż drugą warstwę ciasta i umieść bezpośrednio na pierwszej, tworząc 2 warstwy. Naciśnij lekko, aby przylegać. Używając A10" cake pan lub tarty Pan bottom jako prowadnicy, pokrój ciasto nożem do parkowania na okrągło 10".
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Forma TartaForma Tarta
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić na 1 przygotowanym arkuszu.
3
Piec bazę aż nadmuchane i głębokie goldenbrown, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Niech cool.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Magazyn szczelny w temperaturze pokojowej.
5
W przypadku ptysiów śmietankowych Rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połączyć mleko, masło, cukier i sól w rondlu amedium; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wyjąć z ognia i dodać 1 szklankę mąki. Wymieszać. Powrót do średnio wysokiego ciepła; mieszaj energicznie, aż do suchego filmu powstanie nabottom i boki patelni, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ciasto przełożyć do miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
9
Dodać jajka po jednym na raz, w pełni zawierając między dodatkami.Zeskrobać ciasto do worka na ciasto wyposażonego w końcówkę A1 / 2" lub plastikowej torby z 1/2 " cięciem po przekątnej od 1 rogu. Rura 1"-1 1/4"-okrągła Średnica-drugi arkusz pergaminu (powinno być 25-30 naboi). Gładkie końcówki z wilgotnymi opuszkami palców, aby uformować zaokrąglone wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
10
Piec przez 20 minut. Niższa temperatureto 163° i piec na złoty kolor i suchy, 15-20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Niech ostygnie całkowicie.
12
Używając ostrego noża, wytnij mały otworbottom każdego puff. DO AHEAD: > może być 2 miesiące do przodu. Przechowywać hermetyczne infreezer. Odwilż przed kontynuowaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
Przynieś mleko i 1/3 szklanki cukru na wolnym ogniu w średnim rondlu, mieszając cukier rozpuszcza się. Wymieszaj skrobię kukurydzianą3 łyżki wody w małej misce do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Żółtka ubić z pozostałą 1/4 szklanki cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj skrobię kukurydzianą. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka; wróć do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Trzepaczka stale overmedium ciepła aż gruby, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
7
Trzepaczka untilmelted i gładka. Ciasto dzielimy równomiernie pomiędzy 2 średnie miski (około 1 1/4 szklanki każda). Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię 1 miski kremu cukierniczego.Schłodzić do zimna i rezerwy na słone mousseline carameline. Natychmiast użyj kremu hotpastry do kremu diplomat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KremKrem
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Dodać mleczną czekoladę do gorącego ciasta śmietany; stiruntil stopione i gładkie. Naciśnij plastikową owijkę bezpośrednio na powierzchnię kremu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KremKrem
2
Umieścić 2 łyżki zimnej wody w mediumbowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Posypać żelatyną; odstawić NA10 minut, aby zmiękczyć. Przynieś 1/2 szklanki śmietany dogotować w małym ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać gorącą mieszaninę do zmiękczonej mieszanki żelatynoweji mieszać aż do rozpuszczenia. Chill tylko do zimna, ubijając często, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Placeremaining 1 szklanka schłodzonej śmietany w mediumbowl. Za pomocą miksera elektrycznego, beat untilpeaks formularza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Dodać mieszaninę żelatyny i beatuntil sztywne szczyty formie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
7
Złóż bitą śmietanę w czekolademixture w 3 dodatkach, składając tylko do blendbetween dodatków. Przykryć i schłodzić do zestawu, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
1
Wymieszać 2 łyżki wody, cukru i śmietany tartaryny rondel na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować bez mieszania, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, aż do głębokich bursztynowych barwników, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Usunąć z ognia; stopniowo dodawać śmietanę (mieszanina będzie bubblevigously). Mieszać, aż karmel bitsdissolve i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
3
Ochłoń.
4
W stojącym mikserze wyposażonym w whiskattachment, na średniej prędkości ubić reserved schłodzony krem z ciasta i sos karmelowy.Stopniowo dodawać masło, 1 łyżka stołowa na raz, ubijając, aż w pełni włączone międzyskładniki. Ubić w soli i wanilii. Scoopinto torba cukiernicza wyposażona w małą końcówkę lub plastikową torebkę z 1/4" wyciętą po przekątnej od 1 rogu i rurką do kremu. Covercream puffs and chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Krem Do CiastKrem Do Ciast
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
1
Ułóż krążek ciasta francuskiego na talerzu. Odstawić połowę kremu na bok.Dno pozostałych kremów zanurzyć w
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
KremKrem
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2
Polewę czekoladową i ułóż w okręgu, czekoladową stronę w dół, wokół krawędzi ciasta, pozostawiając 1/2 " gładką granicę. Powtórz z pozostałymi kremowymi ptysiami, nakładając warstwy nadpierwszy rząd ptysiów, jakby układał Cegły. Łyżka kremu diplomat w środek gâteau, rozprzestrzeniając się do wewnętrznej krawędzi kremu ptysie.Lekko posmarować cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
KremKrem

Składniki

5(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.krem tatarskikrem tatarski6largesżółtka jajżółtka jaj4largesjajajaja2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(skąpe) mąka uniwersalna plus więcej na powierzchnię(skąpe) mąka uniwersalna plus więcej na powierzchnię11 funt cukinii,żelatyna bez smakużelatyna bez smaku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy170Orzechy dowolne (posiekane)wysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt lub Scharffen Berger), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt lub Scharffen Berger), posiekana2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzony krem do ciast (od góry)schłodzony krem do ciast (od góry)10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCukier puderCukier puder794Orzechy dowolne (posiekane)opakowania mrożone ciasto francuskie (2 arkusze; np. Dufour), rozmrożoneopakowania mrożone ciasto francuskie (2 arkusze; np. Dufour), rozmrożone9(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn