Mleczna czekolada i Solony Karmel Gâteau Saint-Honoré
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj mlecznej czekolady i solonego karmelu Gâteau Saint-Honoré. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 975 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz żelatynę, mleczną czekoladę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Strawberry Gâteau St Honoré, Solone Karmelowe Ciasto Mleczno-Czekoladowe, oraz Solone Karmelowe Ciasteczka Z Czekoladą Mleczną.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergmentpaper. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na jasnej powierzchni. Rozłóż drugą warstwę ciasta i umieść bezpośrednio na pierwszej, tworząc 2 warstwy. Naciśnij lekko, aby przylegać. Używając A10" cake pan lub tarty Pan bottom jako prowadnicy, pokrój ciasto nożem do parkowania na okrągło 10".
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Forma Tarta
Nóż
Piekarnik
2
Umieścić na 1 przygotowanym arkuszu.
3
Piec bazę aż nadmuchane i głębokie goldenbrown, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Niech cool.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Magazyn szczelny w temperaturze pokojowej.
5
W przypadku ptysiów śmietankowych Rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Połączyć mleko, masło, cukier i sól w rondlu amedium; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Wyjąć z ognia i dodać 1 szklankę mąki. Wymieszać. Powrót do średnio wysokiego ciepła; mieszaj energicznie, aż do suchego filmu powstanie nabottom i boki patelni, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Ciasto przełożyć do miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
9
Dodać jajka po jednym na raz, w pełni zawierając między dodatkami.Zeskrobać ciasto do worka na ciasto wyposażonego w końcówkę A1 / 2" lub plastikowej torby z 1/2 " cięciem po przekątnej od 1 rogu. Rura 1"-1 1/4"-okrągła Średnica-drugi arkusz pergaminu (powinno być 25-30 naboi). Gładkie końcówki z wilgotnymi opuszkami palców, aby uformować zaokrąglone wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Torba Na Ciasto
10
Piec przez 20 minut. Niższa temperatureto 163° i piec na złoty kolor i suchy, 15-20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Niech ostygnie całkowicie.
12
Używając ostrego noża, wytnij mały otworbottom każdego puff. DO AHEAD: > może być 2 miesiące do przodu. Przechowywać hermetyczne infreezer. Odwilż przed kontynuowaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
1
Przynieś mleko i 1/3 szklanki cukru na wolnym ogniu w średnim rondlu, mieszając cukier rozpuszcza się. Wymieszaj skrobię kukurydzianą3 łyżki wody w małej misce do rozpuszczenia.
Dodaj skrobię kukurydzianą. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka; wróć do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Trzepaczka stale overmedium ciepła aż gruby, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
Dodać masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
7
Trzepaczka untilmelted i gładka. Ciasto dzielimy równomiernie pomiędzy 2 średnie miski (około 1 1/4 szklanki każda). Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię 1 miski kremu cukierniczego.Schłodzić do zimna i rezerwy na słone mousseline carameline. Natychmiast użyj kremu hotpastry do kremu diplomat.
Dodać mleczną czekoladę do gorącego ciasta śmietany; stiruntil stopione i gładkie. Naciśnij plastikową owijkę bezpośrednio na powierzchnię kremu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Mleczna
Krem Do Ciast
Krem
2
Umieścić 2 łyżki zimnej wody w mediumbowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Posypać żelatyną; odstawić NA10 minut, aby zmiękczyć. Przynieś 1/2 szklanki śmietany dogotować w małym ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać gorącą mieszaninę do zmiękczonej mieszanki żelatynoweji mieszać aż do rozpuszczenia. Chill tylko do zimna, ubijając często, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Placeremaining 1 szklanka schłodzonej śmietany w mediumbowl. Za pomocą miksera elektrycznego, beat untilpeaks formularza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
6
Dodać mieszaninę żelatyny i beatuntil sztywne szczyty formie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
7
Złóż bitą śmietanę w czekolademixture w 3 dodatkach, składając tylko do blendbetween dodatków. Przykryć i schłodzić do zestawu, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
1
Wymieszać 2 łyżki wody, cukru i śmietany tartaryny rondel na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować bez mieszania, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, aż do głębokich bursztynowych barwników, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Usunąć z ognia; stopniowo dodawać śmietanę (mieszanina będzie bubblevigously). Mieszać, aż karmel bitsdissolve i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Krem
3
Ochłoń.
4
W stojącym mikserze wyposażonym w whiskattachment, na średniej prędkości ubić reserved schłodzony krem z ciasta i sos karmelowy.Stopniowo dodawać masło, 1 łyżka stołowa na raz, ubijając, aż w pełni włączone międzyskładniki. Ubić w soli i wanilii. Scoopinto torba cukiernicza wyposażona w małą końcówkę lub plastikową torebkę z 1/4" wyciętą po przekątnej od 1 rogu i rurką do kremu. Covercream puffs and chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Krem Do Ciast
Wanilia
Masło
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Torba Na Ciasto
1
Ułóż krążek ciasta francuskiego na talerzu. Odstawić połowę kremu na bok.Dno pozostałych kremów zanurzyć w
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta Francuskiego
Krem
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2
Polewę czekoladową i ułóż w okręgu, czekoladową stronę w dół, wokół krawędzi ciasta, pozostawiając 1/2 " gładką granicę. Powtórz z pozostałymi kremowymi ptysiami, nakładając warstwy nadpierwszy rząd ptysiów, jakby układał Cegły. Łyżka kremu diplomat w środek gâteau, rozprzestrzeniając się do wewnętrznej krawędzi kremu ptysie.Lekko posmarować cukrem pudrem.