Mięso żyroskopowe z sosem Tzatziki

Mięso żyroskopowe z sosem Tzatziki
Mięso Gyro z sosem Tzatziki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 386 kalorii, 21g białka, oraz 30g tłuszczu na porcję. Za $2.11 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 160 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Mieszanka koszernej soli, koszernej soli, majeranku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Mięso żyroskopowe i sos Tzatziki, Mięso żyroskopowe z sosem Tzatziki, oraz Gyro Meat Loaf z sosem Tzatziki.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Przetwarzaj cebulę w robocie kuchennym przez 10 do 15 sekund i wyjdź na środek ściereczki. Zbierz końce ręcznika i ściśnij, aż prawie cały sok zostanie usunięty. Wyrzuć sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CebulaCebula
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Włóż cebulę do robota kuchennego i dodaj jagnięcinę, czosnek, majeranek, rozmaryn, sól i pieprz i przetwarzaj, aż będzie drobną pastą, około 1 minuty. Zatrzymaj procesor w razie potrzeby, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść miksturę w bochenku, upewniając się, że dociskasz boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Umieść Bochenek w łaźni wodnej i piecz przez 60 do 75 minut lub do momentu, gdy mieszanina osiągnie 165 do 170 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Wyjmij z piekarnika i odsącz tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść bochenek na ruszcie chłodzącym i umieść cegłę owiniętą folią aluminiową bezpośrednio na powierzchni mięsa i pozostaw na 15 do 20 minut, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 175 stopni F. pokrój i podawaj na chlebie pita z sosem tzatziki, posiekaną cebulą, pomidorami i serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
Ser FetaSer Feta
Kombinacja 2Kombinacja 2
PomidorPomidor
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1
Uformuj mieszankę mięsną w kształt bochenka i umieść na 2 nakładających się kawałkach folii o długości co najmniej 18 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Zwinąć mieszaninę szczelnie w folię, usuwając wszelkie kieszenie powietrzne. Gdy mięso zostanie całkowicie zwinięte w folię, przekręć końce folii, aż powierzchnia folii będzie ciasna. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy, aby mieszanina mogła się stwardnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
RolkaRolka
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Rozgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Umieść mięso na szpikulcu z rożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Umieść podwójnie gruby kawałek folii aluminiowej złożony na tacy bezpośrednio pod mięsem, aby złapać wszelkie kapanie. Gotuj na wysokim poziomie przez 15 minut. Zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie przez kolejne 20 do 30 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura mięsa osiągnie 165 stopni F. wyłącz ogrzewanie i pozostaw do dalszego wirowania przez kolejne 10 do 15 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura osiągnie 175 stopni. Pokrój i podawaj na chlebie pita z sosem tzatziki, posiekaną cebulą, pomidorami i serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
Ser FetaSer Feta
Kombinacja 2Kombinacja 2
PomidorPomidor
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Umieść jogurt w ściereczce, Zbierz brzegi, zawieś nad miską i odcedź przez 2 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Umieść posiekany ogórek w ściereczce i wyciśnij, aby usunąć płyn; wyrzucić płyn. W średniej misce wymieszaj odsączony jogurt, ogórek, sól, czosnek, oliwę z oliwek, ocet i miętę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OgórekOgórek
OcetOcet
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
MiętaMięta
SólSól
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Podawać jako sos do gyros. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku do tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn