Miękka Polenta z cytryną, tymiankiem i marchewką
Miękka Polenta z cytryną, tymiankiem i marchewką może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański dieta. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka polenty, wody, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 57% to danie jest solidne. Spróbuj Marchew z cytryną i tymiankiem, Parmezan Polenta z cytrynowym tymiankiem, oraz Naleśniki polenta o zapachu cytryny z syropem z tymianku jagodowego podobnych receptur.
Instrukcje
Ćwiartka cytryny i usunąć nasiona. Drobno posiekać liście tymianku i umieścić z cytryną w średnim rondlu.
Dodaj marchew i wodę, zagotuj i gotuj, aż zmniejszysz do 3-1/2 filiżanek.
Wlać polentę w cienkim strumieniu, ubijając stale, a następnie gotować, przełączając się na drewnianą łyżkę, gdy polenta zgęstnieje, około 5 minut. Sprawdź przyprawę i od razu podawaj jako dodatek do golonek jagnięcych z karczochami i oliwkami.