Miski śniadaniowe z bekonem
Bacon Breakfast Bowls to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 153 kalorie. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga bekonu, jajek, soli i mielonego pieprzu oraz sera cheddar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 18% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj miski śniadaniowe z bekonem, miski śniadaniowe z boczkiem i awokado w tempeh oraz miseczki śniadaniowe z jajkiem i serem w bekonie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj 12 foremek na muffiny za pomocą sprayu do gotowania.
Usmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będzie równomiernie rumiany, ale jeszcze nie chrupiący, od 7 do 10 minut.
Odsącz plastry boczku na ręcznikach papierowych.
Wyłóż ścianki każdej muffinki paskiem boczku.
W dużej misce ubij jajka solą i pieprzem; wlać do foremek na muffiny do około 3/4 wysokości.
Wierzch każdej porcji posypujemy serem cheddar.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a jajko nie będzie się trzęsło, od 20 do 35 minut.
Wyjmij z piekarnika i za pomocą noża do masła lub łyżki szybko wyjmij z formy na muffiny, aby się nie przykleiły.