Miodowo-musztardowe klopsiki z indyka
Miodowo-musztardowe klopsiki z indyka zajmują około 50 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 133 kalorie , 14 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką skrobię kukurydzianą, sok ananasowy, proszek cebulowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 33% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym.Koktajlowe klopsiki z indyka w glazurze musztardowo-jabłkowej , przekąski Superbowl: klopsiki z bekonem w sosie musztardowo-miodowym z mango i przekąski Superbowl: klopsiki z bekonu w sosie musztardowo-miodowym z mango są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, ser, cebulę, imbir i 3 łyżki musztardy. Pokruszyć indyka na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj 30 (1-calowych) kulek.
Klopsiki układaj na natłuszczonej ruszcie w płytkiej formie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż sok będzie klarowny; odpływ.
W małym rondlu połącz skrobię kukurydzianą i proszek cebulowy. Mieszaj sok ananasowy, aż będzie gładki.
Dodaj pieprz i miód. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Zredukować ciepło; wymieszaj pozostałą musztardę, aż będzie gładka.
Posmaruj klopsiki około 1/4 szklanki sosu i piecz 10 minut dłużej.
Pozostały sos podawaj jako dip do klopsików.