Mieszanka szlakowa z pestkami dyni, suszoną wiśnią
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, paleolitycznego i wegetariańskiego dania głównego? Mieszanka szlakowa z suszonymi pestkami dyni może być świetnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 440 kalorii, 15 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 2,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 85 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką gruboziarnistą sól, nasiona słonecznika, syrop klonowy klasy B i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88%, to danie jest niesamowite. Mieszanka szlakowa z suszonymi pestkami dyni, mieszanka szlakowa z suszonymi pestkami dyni i mieszanka szlakowa z pestkami dyni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia.
W dużej misce wrzuć pestki dyni, migdały i nasiona słonecznika oraz syrop, aż równomiernie się nimi pokryją.
Rozłóż orzechy i nasiona w równej warstwie na wyłożonej blachą do pieczenia i dopraw solą do smaku.
Piecz orzechy, mieszając kilka razy szpatułką lub drewnianą łyżką, aż będą złociste, około 20 minut.
Całkowicie ostudzić orzechy na patelni, następnie dodać wiśnie i wymieszać. Przechowuj schłodzoną mieszankę szlakową w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.