Meyer trufle cytrynowo-tymiankowe
Trufle Meyer z cytryną i tymiankiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 30 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladową bazę truflową, sok z cytryny, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Spróbuj Meyer cytryna i tymianek garnki de Creme, Meyer Lemon Thyme Icebox Cake, oraz Pieczone Risotto Cytrynowo-Tymiankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śledź przepis na słodko-gorzką czekoladową bazę truflową, dodając świeże liście tymianku do gotującej się śmietany.
Wyjąć z ognia i pozostawić strome 20 minut (nie odkształcać). Wymieszać sokiem z cytryny i obrać.
Wymieszać z roztopioną czekoladą. Schłodzić bazę truflową i uformować trufle. Upuść każdą świeżo powlekaną truflę (lub właśnie uformowaną, niepowlekaną truflę) do miski ze stalówkami kakaowymi i obróć się, aby pokryć.