Meksykańska Zupa Tortilla

Meksykańska Zupa Tortilla
Meksykańska zupa Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 218 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz grubo pieczone chipsy tortilla, wstępnie Skop paprykę, wstępnie Skop cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Zupa Tortilla, Meksykańska Zupa Tortilla, oraz Meksykańska Zupa Tortilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w nieprzywierającym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać kurczaka, i gotować, często mieszając, 3-4 protokół lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Zdjąć na talerz i przykryć.
4
W tej samej patelni podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na średnim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę, paprykę i czosnek. Gotować, często mieszając, 5 minut lub aż zmiękną. Wymieszaj kminek, chili w proszku, bulion i pomidory. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
BulionBulion
KminekKminek
CebulaCebula
6
Powrót kurczaka i soki na patelnię i gotować na wolnym ogniu 3 minut lub do ogrzania przez. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zupa z kadzi do misek do serwowania; wierzch z pokruszonymi chipsami tortilla i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy TortillaChipsy Tortilla
SerSer
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
8
Podawać na gorąco, z klinem limonkowym z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
9
Andrea ' s Wine pick: nie możesz się pomylić z pikantnym, zielnym nowozelandzkim Sauvignon Blanc, aby pasował do żywych smaków kolendry i limonki w zupie. Szukaj Drylands Sauvignon Blanc, Marlborough 2006 (15 dolarów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
KolendraKolendra
WapnoWapno
ZupaZupa
WinoWino

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W26 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn