Maślano-Biszkoptowy Placek Brzoskwiniowy
Need a deser wegetariański? Maślano-biszkoptowy placek brzoskwiniowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, pekan, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Maślano-Biszkoptowy Placek Brzoskwiniowy, Cynamon Biszkopt Brzoskwiniowy Cobbler, oraz Cheddar-Biscuit Peach Cobbler.
Instrukcje
Zrobić herbatniki: w średniej misce wymieszać mąkę, cukier granulowany, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło, aż będzie wielkości grochu. Delikatnie mieszaj w maślance, aż ciasto po prostu się połączy.
Przełożyć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i wkleić na dysk o grubości 3/4 cala. Używając okrągłego kutra do ciastek o średnicy 2,5 cala, wytłocz 8 herbatników, poklepując skrawki w razie potrzeby.
Herbatniki przełożyć na pergaminową blachę do pieczenia.
Blaty posmarować kremem i posypać cukrem turbinado. Przechowywać w lodówce herbatniki do wystygnięcia, o 30 protokół.
Pieczemy ciastka przez około 15 minut, aż będą lekko złote; przekładamy do stelaża w celu ostygnięcia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Dodać cobbler: lekko masło 8 1/2-by-11-calowe naczynie do pieczenia.
Rozłóż orzechy pekan na talerzu ciasta i tosty w piekarniku przez 8 minut, aż pachną; niech ostygnie, a następnie grubo posiekać. W misce, wrzucić brzoskwinie, brązowy cukier, cukier granulowany, skrobia kukurydziana, cynamon i wanilia. Wchodzisz w Pekan.
Rozłóż brzoskwinie w przygotowanym naczyniu do pieczenia i przykryj folią. Ustaw naczynie na obramowanej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż brzoskwinie zaczną uwalniać soki.
Wyjąć folię i piec około 30 minut dłużej, mieszając raz, aż brzoskwinie będą bulgotać. Ułożyć herbatniki na owocach.
Piec placek przez 5 minut dłużej.
Przełożyć do stelaża, aby lekko ostudzić.
W międzyczasie zrób bitą śmietanę: w dużej misce połącz wszystkie składniki. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę na średniej prędkości, aż delikatnie ubijesz. Łyżka kostka do płytkich misek, top z dollops bitą śmietaną i podawać.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Fess Parker Santa Barbara Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.