Małże z sosem musztardowym

Małże z sosem musztardowym
Małże z sosem musztardowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 145 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka miodu, śmietany, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Małże z sosem musztardowym, Małże i frytki z majonezem musztardowym, oraz Lager-małże gotowane na parze z musztardą, Kiełbasanem i koperkiem.

Instrukcje

1
Aby oczyścić małże, należy wyrzucić wszelkie połamane muszle lub otwarte (martwe) małże. Pozostałe małże szoruj w zimnej wodzie, usuwając wszelkie bruzdy tępym nożem do parkowania. Pociągnij za brodę, przeciągając ją (pomocne może być użycie ręcznika kuchennego). Jeśli masz problemy z wyjęciem go, użyj szczypiec, aby chwycić i delikatnie pociągnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Umieścić małże w dużym pojemniku. Przykryć zimną wodą. Ręcznie wstrząsnąć wodą, następnie odcedzić i wyrzucić wodę. Powtórz kilka razy, aż woda będzie czysta; spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek i pieprz gotować w oleju, często mieszając, aż czosnek zmięknie. Wymieszać z winem; podgrzać do wrzenia. Wymieszać z małż i pietruszki. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub do otwarcia muszli małży. Wymieszać, aby pokryć płynem. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
W rondlu 1-quart podgrzać wszystkie składniki sosu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, Tylko do gorąca (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Podawać z małżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn