Masło śliwkowo-jabłkowe z agawą
Masło śliwkowo-jabłkowe z agawą może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przypraw. Ten przepis służy 40 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, sok jabłkowy, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Masło Śliwkowo-Jabłkowe, Cheddar Scallion Scones with Jalapeno Agave Butter, oraz Ciasto Wiśniowo-Jagodowe Z Nektarem Z Agawy.
Instrukcje
Połącz śliwki, jabłka i sok jabłkowy w dużym garnku na średnim ogniu. Przykryć garnek i dusić do miękkości, o 15 protokół. Zacieru owoców z masher ziemniaków.
Wymieszaj nektar z agawy, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową i imbir w puree. Dusić, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, 30 do 50 minut. Całkowicie schłodzić, co najmniej 1 godzinę.
Wlać masło jabłkowe do słoików i przykryć pokrywką; przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 6 miesięcy.