Masato de Arroz (kolumbijski napój ryżowy)
Masato de Arroz (kolumbijski napój ryżowy) jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 193 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, mielonego cynamonu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Arroz Chino Al Estilo Colombiano (Ryż Smażony W Stylu Kolumbijskim), oraz ARROZ ATOLLADO (KOLUMBIJSKIE RISOTTO WIEPRZOWE).
Instrukcje
Umieść ryż i laskę cynamonu w garnku i przykryj dwiema szklankami wody. Gotować przez około 25 minut lub do miękkości. Wyrzuć laskę cynamonu.
Ugotowany ryż wlać do blendera z dwiema szklankami wody i zmiksować na gładką masę. Szczep mixture.In Mały Garnek, podgrzać cukier i jedną szklankę wody na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.Doprowadzić mieszaninę do garnka na małym ogniu i gotować przez 20 protokół.
Dodać mieszaninę cukru i goździki.
Dodaj jeszcze jedną szklankę wody i podawać na lodzie lub schłodzone.