Marokańskie klopsiki z jajkami
Marokańskie klopsiki z jajkami zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 544 kalorie, 27g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na $2.29 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jeśli masz pomidory, oliwę z oliwek, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 143 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 89%. Spróbuj Marokańskie klopsiki z jajkami, Kefta Tajine (marokańskie klopsiki z jajkami w sosie pomidorowym), oraz Marokańskie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę podsmażyć w 1 łyżce oleju do miękkości, następnie pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać z bułką tartą, zmielić, cynamonem,1 jajkiem, łyżeczką soli i dużą ilością pieprzu, a następnie uformować mokrymi rękami około 24 klopsiki. Smażyć w pozostałym oleju na płytkiej patelni przez około 8 minut, przesuwając je wokół, aż równomiernie rumiane. Wyjąć i odstawić na bok.
Dodać czosnek do oleju pozostawionego na patelni i smażyć, aż zmięknie.
Dodajemy cukinię, smażymy przez 1-2 min, następnie dodajemy pomidory, miód, ras El hanout, trzy czwarte kolendry, przyprawy i kilka łyżek wody. Wymieszać i gotować, aż miażdży.
Wymieszać z ciecierzycą i dodać klopsiki. Zrobić 4 wgłębienia w sosie, a następnie rozbić pozostałe jajka. Przykryć i gotować przez 4-8 minut na małym ogniu, aż jajka są ustawione. Rozsypać kolendrą i podawać prosto z patelni z chrupiącym chlebem do nabierania sosu.