Marokański Kurczak z bakłażanem, pomidorami i migdałami

Marokański Kurczak z bakłażanem, pomidorami i migdałami
Marokański Kurczak z bakłażanem, pomidorami i migdałami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 569 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.81 za porcję. Mieszanka cebuli, pomidorów w puszkach, ścinanych migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Powolna kuchenka marokański Kurczak z morelami, oliwkami i migdałami, Marokański Tagine z kurczaka z suszonymi pomidorami i karczochami, oraz Marokańska jagnięcina z morelami, migdałami i miętą.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i czosnek. Przykryć i gotować, aż cebula będzie miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj paprykę, sól, kurkumę, kolendrę, koper włoski, pieprz, kminek i imbir; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
PaprykaPapryka
Koper WłoskiKoper Włoski
ImbirImbir
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
4
Dodaj pomidory, 1 szklankę wody i 3 łyżki soku z cytryny; doprowadzić do wrzenia. Ułóż cały kurczak w jednej warstwie w garnku; łyżka trochę sosu nad. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Obróć kurczaka, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Szczotka duża obramowana blacha do pieczenia z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Umieścić bakłażan i pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek w dużej misce; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozłóż bakłażana na przygotowanej blasze do pieczenia i piec do miękkości i brązowy, mieszając od czasu do czasu, o 25 protokół. (Kurczak i bakłażan można zrobić 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce oddzielnie, aż ostygnie, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Cały KurczakCały Kurczak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Bakłażan i majeranek wymieszać z kurczakiem. Gotować na wolnym ogniu 10 minut do rozgrzania i mieszania smaków. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BakłażanBakłażan
MajeranekMajeranek
Cały KurczakCały Kurczak
GulaszGulasz
10
Przenieść kurczaka do dużej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Posypać migdałami i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MigdałyMigdały
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn