Maple Pumpkin Ale (Dla Początkujących)
Maple Pumpkin Ale (dla początkujących Homebrewerów) to Wegetariańskie napój. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje $1.16 za porcję. Mieszanka słodu czekoladowego, chmielu northern brewer-60 minut, przyprawa dyniowa mccormick i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1158 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Single-Malt, Single-Hop IPA (dla początkujących Homebrewerów), Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów), oraz Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić dynię na płytkiej patelni i piec w temperaturze 177° przez 60 minut.
Zawiąż crystal 20L i słód czekoladowy w małej siateczkowej torbie hop.
Umieść torbę w 5,5 galonach wody w garnku o pojemności 7,5 galona i zanurz ziarno.
Zacznij podgrzewać, upewniając się, że siatkowa torba nie siedzi bezpośrednio na dnie garnka.
Wyjmij worek zbożowy, gdy temperatura osiągnie 77°.
Doprowadzić brzeczkę do energicznego wrzenia. Gdy woda się nagrzewa, powoli dodaj 4,8 funta lekkiego suchego ekstraktu słodowego i pieczoną dynię, stale mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia. Kiedy zaczyna się gotować, dodaj 1/2 uncji chmielu Northern Brewer w siatkowym worku.
Po łącznie 55 minut minęło, dodać syrop klonowy i przyprawę pumpkin pie.
Po łącznie 60 minutach wrzenia, usuń z ognia. Ostrzeżenie: po ostygnięciu brzeczki poniżej 82° wszystko, co dotyka, powinno być higieniczne, a ekspozycja na otwarte powietrze powinna być ograniczona w miarę możliwości.
Ostudzić brzeczkę, umieszczając garnek w łaźni lodowej lub używając chłodziarki brzeczki, aż osiągnie temperaturę 65 ° F.
Przenieść do odkażonego fermentora (pojemnika do fermentacji lub wiadra do fermentacji).
Użyj odkażonej Laski regałowej z automatycznym syfonem, aby usunąć wystarczającą ilość brzeczki, aby wykonać odczyt grawitacyjny za pomocą hydrometru. Zanotuj tę liczbę, ponieważ będziesz go używać do obliczania rzeczywistej zawartości alkoholu po zakończeniu fermentacji. Czytanie powinno być Około 1.05
Pokrywa fermentora z odkażonym korkiem i śluzą.
Energicznie mieszaj przez co najmniej 5 minut lub napowietrzaj czystym tlenem przez 1 minutę.
Dodaj 1 opakowanie Safale US-05
Fermentować przez co najmniej 14 dni w temperaturze 64-68°F
Butelka po kondycjonowaniu jest kompletna, używając wystarczającej ilości cukru gruntującego do średniego poziomu nasycenia dwutlenkiem węgla.