Malinowo-Jagodowe Rożki Śnieżne
Malinowo-jagodowe szyszki śnieżne wymagają ok. 25 godzin od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 80 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jagody, lekko lodu, maliny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Truskawkowe Rożki Śnieżne, Smażyć cielęcinę z groszkiem śnieżnym i pędami groszku śnieżnego, oraz Ciasto Jagodowo-Malinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo rozgnieść 1 1/2 szklanki malin i 2 szklanki borówek z cukrem i wodą w 2-do 3-ćwiartkowym ciężkim rondlu za pomocą Maser ziemniaczany. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, a następnie gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty.
Przełożyć do blendera i przecier do prawie gładkiej, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Wlać mieszankę jagodową przez sito o drobnych oczkach do miski, lekko naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Schłodzić syrop, odsłonięty, następnie schłodzić, jego powierzchnia luźno pokryta folią, do zimna, około 1 godziny.
Do każdej porcji łyżka 3 łyżki syropu na 1 szklankę lekko zapakowanego ogolonego lodu i wierzch z 1/4 szklanki pozostałych mieszanych jagód.
Syrop można schłodzić w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.