Malinowe Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj malinowego Tiramisu. Jedna porcja zawiera 851 kalorii, 19g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 62 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka migdałów, półsłodkiej czekolady, likieru pomarańczowego na bazie brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Malinowe Tiramisu, Malinowe Tiramisu, oraz Malinowe tiramisu.
Instrukcje
W średniej misce połączyć maliny z 6 łyżkami cukru. Zmiażdżyć kilka jagód; odstawić. W małej misce rozpuścić 1 szklankę cukru w 1/3 szklanki gorącej wody. Po rozpuszczeniu wymieszać z Grand Marnier i zimną wodą; odstawić.
Ubij żółtka z 6 łyżkami cukru, aż powstaną wstążki, około 5 minut. wymieszać w mascarpone na gładką masę. W dużej szklanej lub metalowej misce do mieszania, z czystymi ubijakami, ubijaj białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 6 łyżek cukru, kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1/3 białek do masy mascarpone, a następnie szybko złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną żadne smugi.
Pędzel ladyfingers po obu stronach syropem Grand Marnier.
Miejsce na dole i po bokach naczynia do pieczenia szkła 9x13 cali. Łyżka malin równomiernie na ladyfingers.
1/2 mieszanki mascarpone rozprowadzić na malinach.
Posypać śmietaną wiórkami czekolady, następnie przykryć pozostałą mieszaniną kremu. Top z prażonymi migdałami. Przykryć plastikiem i przechowywać w lodówce na noc.