Makaron Ze Szpinakiem I Ciecierzycą

Makaron Ze Szpinakiem I Ciecierzycą
Makaron ze Szpinakiem i Ciecierzycą może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 25 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką czosnek, pomidory, fasolkę garbanzo i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 91%, to danie jest wspaniałe. Podobne przepisy to Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą, Makaron kręcony ze szpinakiem i ciecierzycą oraz Dzisiejszy obiad: Makaron ze szpinakiem, ciecierzycą i boczkiem.

Instrukcje

1
Zagotuj w dużym garnku wodę z 2 łyżeczkami soli morskiej. Gotuj linguine do wrzenia, aż będzie miękkie, ale twarde w dotyku, około 11 minut; odcedzić, zachowując 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki świeżo Startego Sera Pecorino-Romano Lub Do Smaku1/4 Szklanki świeżo Startego Sera Pecorino-Romano Lub Do Smaku
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1/2 łyżeczki Płatków Czerwonej Papryki Lub Więcej Do Smaku (opcjonalnie)1/2 łyżeczki Płatków Czerwonej Papryki Lub Więcej Do Smaku (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Soli Morskiej, Podzielona1 łyżka Soli Morskiej, Podzielona
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj czosnek na gorącym oleju, aż zacznie pachnieć, około 1 minuty. Zwiększ ogień do średnio-wysokiego i dodaj szpinak, pomidory i fasolę garbanzo; gotuj i mieszaj, aż szpinak zacznie więdnąć, jeszcze 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dopraw mieszankę szpinakową pozostałą łyżeczką soli morskiej, majerankiem, czarnym pieprzem i płatkami czerwonej papryki. Zmniejsz ogień do niskiego. Wymieszaj odsączone linguine z mieszanką szpinakową, aby równomiernie je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
MajeranekMajeranek
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4
Dodaj dodatkową oliwę z oliwek lub zarezerwowaną wodę z makaronu, aby uzyskać preferowany poziom wilgoci w naczyniu. Posyp serem Pecorino-Romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn