Makaron z pieczarkami i dynią-SOS Gorgonzola
Makaron z pieczarkami i sosem z dyni-Gorgonzola może być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 255 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 8,39 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szałwii, soli, sera gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron z pieczarkami i sosem serowym Gorgonzola, Makaron w kształcie z zieleniną, karczochami, grzybami Portobello i gorgonzolą, oraz Czekoladowy makaron z sosem śmietanowym Gorgonzola i 10 romantycznych dań z makaronu.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Trzymaj ciepło.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać grzyby, cebula, i czosnek; przykryć i gotować 3 protokół. Odkryć; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Pokrojoną szałwię i mleko Połącz w średnim rondlu na średnim ogniu. Przynieś na wolnym ogniu.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej i sera do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Gotować 2 minuty lub aż gęste i gładkie, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z dynią, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodaj makaron i mieszaninę dyni do mieszaniny grzybów; wrzucić dobrze połączyć.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi gałązkami szałwii.