Makaron Jabłkowo-Orzechowy Kugel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu żydowskich przepisów, więc wypróbuj Kugel z makaronem jabłkowo-orzechowym. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 82 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jest idealny do Chanuka. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, masło, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Makaron Jabłkowy Kugel, Apple & Raisin Noodle Kugel, oraz Makaron Kugel.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodać makaron, wymieszać, i gotować do miękkości do ugryzienia, o 8 protokół.
Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie, aż ostygnie, około 2 minut.
Tymczasem rdzeń i rozdrobnić jabłka.
W dużej misce z mikserem ubić serek śmietankowy z cukrem.
Dodać twarożek, jajka, mleko i 1 łyżeczkę cynamonu. Beat to blend.
Dodać makaron, rozdrobnione jabłka, rodzynki i 3 łyżki masła; wymieszać.
Przetrzyj boki i dół 9-calowej kwadratowej patelni z pozostałym masłem.
Dodać mieszaninę makaronu i poziom rozprzestrzeniania.
Pozostałe 1/2 łyżeczki cynamonu wymieszać z orzechami pekan i brązowym cukrem.
Posypać równomiernie mieszaniną makaronu.
Piec w piekarniku 350, aż góra będzie złotobrązowa, około 45 minut (około 35 minut w piekarniku konwekcyjnym). Schłodzić co najmniej 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w prostokąty.