Makaron Buraczany Carbonara Z Groszkiem I Boczkiem
Makaron z buraków Carbonara z groszkiem i boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 37g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 54 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka płynu do gotowania makaronu, jajka, groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Makaron Carbonara z boczkiem i groszkiem, Groszek I Makaron Carbonara, oraz Makaron Carbonara z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać Prażone buraki do robota kuchennego i puree. Powinno być 1/2 szklanki puree.
Dodać 2 jajka plus żółtko i proces, aż będzie gładka.
Dodać sól i 2 szklanki mąki i proces tylko, aż ciasto jest razem. Wyłożyć na bardzo obsypaną mąką deskę i zagniatać przez 5 do 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryć miską i odstawić na 1 do 2 godzin.
Ciasto pokroić na 8 kawałków i zagnieść w nieco większej ilości mąki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie. Postępuj zgodnie ze wskazówkami producentów maszyn do makaronu i wykonuj arkusze makaronu. Makaron zrobić za pomocą przystawki fettuccine i zrobić małe stosy na mąki obramowanej blachy do pieczenia lub użyć suszarki do makaronu. Powtórz z całym pozostałym ciastem.Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, rozgrzać dużą patelnię (wystarczająco duży, aby trzymać gotowanego makaronu) na wysokim ogrzaniai dodać boczek, smażyć, aż chrupiące i rumiane, odcedzić na papierowym ręcznikiem wyłożonym talerzu i odstawić. Zmniejsz temperaturę do średniej. W średniej misce dodać jajka i
Parmesancheese i trzepaczka połączyć. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Dodać makaron do wrzącej wody i raz wymieszać. Gotować przez 2-3 minuty.
Dodaj czosnek i groszek na patelni i ciepła przez. Gdy makaron jest ugotowany, przenieść z wody do patelni za pomocą szczypiec lub sitko pająka, nie spuścić w acolander. Makaron wrzucić do tłuszczu boczku, grochu i czosnku. Powoli ubić 1 szklankę płynu do gotowania do mieszaniny jajek i parmezanu i dodać do makaronu i wrzucić do herbu. Gorący makaron ugotuje jajko i zrobi kremowy sos.
Podawać natychmiast w rozgrzanych miseczkach.