Lody Rumowe Z Rodzynkami
Lody Rum z rodzynkami mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 1160 kalorii, 13g białka, oraz 71 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 72 godziny. Jeśli masz pod ręką mleko, żółtka jaj, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Z Awokado (Bez Churn) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki umieść w pojemniku z ciasną pokrywką i dodaj rum. Przykryć i wstrząsnąć, aby równomiernie pokryć rodzynki w rumie, odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej na noc i do 2 dni.
Odcedzić nadmiar rumu z rodzynek, zastrzegając 2 łyżki stołowe. Odstawić.
Połączyć mleko, śmietanę, cukry, cynamon i sól w średnim rondlu i umieścić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest na parze i cukry są rozpuszczone. W międzyczasie żółtka ubić w średniej misce. Stopniowo ubijaj gorącą ciecz do żółtek, a następnie zeskrobuj z powrotem na patelnię i gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć tylną część łyżki. Odcedzić i dokładnie schłodzić.
Dodać wanilię i zastrzeżony rum do bazy i przetworzyć w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta, dodając rodzynki po prawie całkowitym ubijaniu.
Wyjąć do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki i szczelnie zamknąć. Zamrażać co najmniej 24 godziny przed podaniem.