Lody Miodowo-Lawendowe Ricotta
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, kwiaty lawendy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Wegańskie Lody Lawendowe, Grillowane brzoskwinie z lawendowym miodem bita Ricotta, oraz Lody Miodowo-Lawendowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i 1 szklankę wody w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 45 sekund lub aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać z lawendą.
Odstawić na 30 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do małej miski; wyrzucić ciała stałe. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Połącz świeży ser ricotta, miód i sól w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Z włączonym procesorem powoli dodaj syrop lawendowy przez rynnę spożywczą.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 4 godziny lub do twardości.