Lody czekoladowo-orzechowe
Przepis na lody czekoladowo-orzechowe można przygotować w około 2 godziny i 55 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 364 kalorie . Ten przepis z Foodnetwork wymaga kremu czekoladowo-orzechowego, ekstraktu waniliowego, orzechów laskowych i cukru. Ten przepis polubiło 56 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 42% . Podobne przepisy obejmują lody czekoladowo-orzechowe , lody czekoladowo-orzechowe (lepsze niż Nutella) i lody z orzechów laskowych z bogatym sosem czekoladowym .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W rondlu wymieszaj mleko, śmietanę i 1/2 szklanki cukru na średnim ogniu. Gotuj, aż cukier się rozpuści, około 5 minut.
W międzyczasie w średniej misce ubijaj żółtka z pozostałym cukrem za pomocą miksera elektrycznego, aż jajka staną się gęste i bladożółte, około 4 minut.
Do masy jajecznej wlać 1/2 szklanki ciepłego mleka i śmietanki i wymieszać.
Dodaj tę mieszaninę z powrotem do rondla. Gotuj na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając, aż mieszanina stanie się wystarczająco gęsta, aby pokryć grzbiet drewnianej łyżki, około 7 do 10 minut.
Umieść sitko nad średnią miską i przelej przez sitko ciepłą mieszankę budyniową. Mieszaj z wanilią i orzechami laskowymi, aż się rozpuszczą. Całkowicie schłodź mieszaninę przed wlaniem do maszyny do lodów i postępuj zgodnie z instrukcjami producenta, aby zamrozić. Przed podaniem przełóż lody do miseczek i posyp orzechami laskowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Wino Porto, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Moscato, Typ Elementu Menu, Moscato Dasti
Kremowe sherry, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór do lodów. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "