Limpa Szwedzka (Chleb Żytni)

Limpa Szwedzka (Chleb Żytni)
Przepis Szwedzki Limpa (chleb żytni) jest gotowy w około 1 godzinę i 34 minuty i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten chleb ma 386 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ciasto skompresowane drożdże, masło, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szwedzki Chleb Limpa, Szwedzki Chleb Limpa (Żytni) , oraz Duński Chleb Żytni.

Instrukcje

1
W rondlu wymieszaj melasę, wodę, brązowy cukier, koper włoski i sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie delikatnie gotować, odsłonięte, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia i dodać skrócenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
3
Odstawić do lata.
4
Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki letniej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
5
Dodać schłodzoną mieszaninę melasy i dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką żytnią. Beat until smooth. Przykryć i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej przez noc, około 9 do 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka żytniaMąka żytnia
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
6
Rano dodać 5 szklanek białej mąki, a pozostałą 1/2 szklanki umieścić na ściereczce lub desce do wyrabiania ciasta. Ciasto wyrabiamy i ugniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Umieścić w nasmarowanej misce, przykryć, i odstawić do podwójnego rozmiaru, 2 do 2 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ciasto pokroić na pół i uformować na 2 bochenki (Okrągłe jest bardziej tradycyjne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
9
Umieść w 2 nasmarowanych 9-calowych patelniach na ciasto. Przykryć czystą szmatką i odstawić do światła, około 2 godzin.
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Piec przez 45 do 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Topy wyjąć i posmarować roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 34 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia12
Magazyn