Limoncello Cheesecake Squares
Limoncello Cheesecake Squares wymaga około 11 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 467 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli kupiłeś biszkopty, serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy4 jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Likier Limoncello Plus Placki Sernikowe, Sernik Limoncello No-Bake, oraz Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj dno 9 przez 9 przez 2-calową patelnię do pieczenia za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Biszkopty drobno zmielić w robocie kuchennym.
Dodać roztopione masło i 1 łyżkę skórki cytrynowej, i proces, aż okruchy są zwilżone. Naciśnij mieszaninę okruchów na dnie (nie na bokach) przygotowanej patelni.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 15 protokół. Ostudzić skorupę całkowicie na stojaku chłodzącym.
Zmiksować ricottę w czystym robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodać serek i cukier i dobrze wymieszać, zatrzymując maszynę od czasu do czasu i skrobanie w dół boki miski pracy. Blend w limoncello, wanilia, i pozostałe 2 łyżki skórki z cytryny.
Dodawać jajka po kolei i pulsować aż do wymieszania. W razie potrzeby zeskrobać boki miski.
Wlać masę serową na skórkę na patelni.
Umieść patelnię do pieczenia na dużej patelni.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dostać się do połowy boków patelni do pieczenia.
Piec, aż sernik będzie złoty, a środek ciasta lekko przesunie się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta, około 1 godziny (ciasto stanie się jędrne, gdy jest zimne).
Przenieś ciasto do stojaka; ostudzić 1 godzinę. Przechowywać w lodówce, aż sernik ostygnie, co najmniej 8 godzin i do 2 dni.
Ciasto pokroić w kwadraty i podawać.
* Likier Limoncello można znaleźć w większości sklepów monopolowych oraz w dziale alkoholi niektórych rynków specjalistycznych. Jeśli Likier limoncello jest niedostępny w sklepach w pobliżu, użyj poniższego przepisu, aby zrobić własny Likier limoncello.
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z cytryn w długie paski (zachowaj cytryny do innego użycia). Używając małego ostrego noża, odetnij biały rdzeń ze skórki cytryny; wyrzuć rdzeń.
Umieścić skórki cytryny w dzbanku 2-quart.
Wlać wódkę na peelingi i przykryć folią. Strome skórki cytryny w wódce przez 4 dni w temperaturze pokojowej.
Wymieszać wodę i cukier w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Całkowicie fajne.
Wlać syrop cukrowy na mieszaninę wódki. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Odcedzić limoncello przez sitko siatki. Odrzuć peelingi.
Przenieść limoncello do butelek. Zamknąć butelki i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny i do 1 miesiąca.
Czas przygotowania: 30 minut
Nieaktywny Czas Przygotowania: 4 dni i 4 godziny