Letnie warzywne curry

Letnie warzywne curry
Letnie curry warzywne to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tajską pastę curry, bulion warzywny, groch i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 573 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Letnie Warzywne Curry, 30-Minutowe Letnie Warzywne Czerwone Curry, oraz Letni Ragout warzywny z egzotycznym sosem Curry.

Instrukcje

1
Pastę curry rozgrzać w dużym rondlu nieprzywierającym z odrobiną wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zacznie zmiękać. Wymieszać bakłażana i gotować przez kolejne 5 minut dodać trochę więcej bulionu, jeśli zacznie się trzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3
Dodaj soczewicę, mleko kokosowe i resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
SoczewicaSoczewica
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4
Dodać paprykę i gotować przez 5-10 min więcej. Wymieszać z groszkiem i szpinakiem i gotować, aż szpinak właśnie zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Curry podawać z ryżem i chutney z mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn