Letnie ciasto jagodowe
Letnie ciasto z jagodami może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Ten przepis służy 16 osobom. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 198 kalorii , 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką maliny, skrobię kukurydzianą, żelatynę truskawkową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 19% . Ten wynik jest raczej zły. Letnie ciasto z jagodami , letnie ciasto z jagodami i letnie ciasto z jagodami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Przechowywać w lodówce przez 15-20 minut lub do czasu, aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Wylewamy na spód i schładzamy aż zastygnie.
Udekoruj bitą polewą, miętą i truskawkami.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto świetnie komponuje się z porto, Vin Santo i Rieslingiem z późnych zbiorów. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Hunt Country Vineyards Ruby Port Estate Bottled. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Winnica NV Hunt Country Ruby Port Estate butelkowana
Osobisty faworyt naszego dyrektora produkcji wina Jonathana Hunta. Po pracy lub po obiedzie odpręż się, napij się naszego Ruby Port i zrelaksuj się. Wino to charakteryzuje się bogatymi nutami jagód i długim, gładkim finiszem. Nasze gładkie i treściwe Ruby Port zaczyna się od mieszanki win Corot Noir i Chambourcin. Następnie wzmacniamy mieszankę 100% brandy winogronową (destylowaną wódką) i słodzimy ją, aby zapewnić idealną równowagę wszystkich smaków. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.