Letnia sałatka kukurydziana ze szparagami
Letnia sałatka kukurydziana ze szparagami wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 246 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, kłosy kukurydzy, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Letnia Ze Szparagami, Ciepła Sałatka letnia z karczochami i szparagami, oraz Sałatka z rukoli, kukurydzy i pieprzu: łatwa Sałatka późnym latem.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Umieść kłosy kukurydzy na grillu i gotuj, aż ziarna będą miękkie, około dziesięciu minut obracając się często.
Wyjąć uszy z grilla i ostudzić.
Napełnij duży rondel lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Dodać szparagi i gotować, aż tylko miękkie, o 1 minutę.
Odcedzić w durszlaku i natychmiast spłukać pod zimną, bieżącą wodą, aż dobrze schłodzone. Odstawić.
Połącz kukurydzę, szparagi, pieczoną paprykę, czosnek, bazylia, oliwę z oliwek i ocet balsamiczny w dużej misce; doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.