Lemon-Mint Ice
Lód cytrynowo-miętowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 129 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka qt. woda, mocno liście mięty, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Herbata Cytrynowo-Miętowa, oraz Herbata Lemon Mint Sun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś świeże liście mięty i 1 qt. woda do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować 7 do 8 minut lub aż liście ciemnieją; wymieszać 3/4 szklanki cukru. Gotować, stale mieszając, 2 minuty lub do rozpuszczenia cukru; zdjąć z ognia. Wymieszać 3/4 szklanki koncentratu lemoniady i pozostawić mieszaninę na 30 minut.
Wlać mieszaninę lemoniady przez sitko z siatki drucianej do dużej plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; wyrzucić liście mięty. Uszczelnić i zamrozić przez 8 godzin lub do momentu, aż mieszanina będzie twarda.
Usuń mieszaninę lemoniady z zamrażarki; odstawić 30 minut lub do sypkiego, okazjonalnie obracając torbę.
Podawać ze świeżymi malinami, w razie potrzeby.
* Koncentrat limonki można zastąpić koncentratem lemoniady.
Lód cytrynowo-bazyliowy: Zastąp 2 filiżanki mocno zapakowanych liści świeżej bazylii świeżymi liśćmi mięty i postępuj zgodnie z zaleceniami.