Lemon Curd

Lemon Curd
Lemon Curd może być tylko przystawką, której szukasz. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 335 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier, posiekane masło, startą skórkę cytryny i sok w dużym rondlu na średnim ogniu i gotuj, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści i masło rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubijaj stopniowo około jednej czwartej gorącej mieszaniny cukru do jaj; dodaj mieszaninę jaj do pozostałej gorącej mieszaniny cukru, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 15 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i pokryje łyżkę.
4
Zdjąć z ognia; ostudzić. Przykryć i schłodzić do 2 tygodni.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn