Lemon Confit
Lemon Confit to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 1G białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbek czosnku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Tiny Lemon Angel Cakes with Lemon Confit, Szalotka-Cytrynowy Confit, oraz Smażony Lucjan Z Cytryną Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę (tylko żółtą część) z cytryn w długie paski. Wyciśnij 6 łyżek soku z cytryn. Blanszować obierać w małym rondlu wrzącej wody 10 sekund; odcedzić. Powtórz dwa razy. Przynieś 6 łyżek soku z cytryny, oliwę z oliwek, olej rzepakowy, czosnek i szczyptę soli, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodać skórkę cytrynową i dusić na małym ogniu, aż skórka będzie miękka, około 1 godziny. Super. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać schłodzone i całkowicie pokryte olejem. Zawsze używaj czystego widelca do usuwania cytryny.