Lemon Bakewell tarts
Lemon Bakewell tarts może być tylko deser szukasz. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 660 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mąki, twarogu cytrynowego, mąki i żółtka. Wiele osób robiło ten przepis, a 288 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Tarty Bakewell, Tarty Jagodowo-Kokosowe Bakewell, oraz Tarty Cytrynowe.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Aby zrobić ciasto, umieść masło i skórkę z cytryny w robocie kuchennym i blitz aż będzie miękkie. Przesiać cukier puder i ponownie zmiksować, aż będzie lekko i kremowo.
Żółtko wymieszać z 1 łyżką wody, następnie dodać mąkę, aż się połączy.
Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto połączyć w kulkę, następnie zawinąć w folię spożywczą i lekko spłaszczyć, tworząc krążek. Schłodzić w lodówce przez 30 min.
Rozwałkuj ciasto i ułóż sześć luźnych puszek o wymiarach 10 x 2 cm, odcinając nadmiar. Wkładamy do lodówki podczas wykonywania nadzienia. Jeśli ciasto pęknie lub pęknie, załatać dowolnymi ozdobami.
Aby zrobić nadzienie, ubić skórkę z cytryny, masło i cukier do uzyskania jasnej i kremowej konsystencji.
Dodać jajka, po kolei, w tym łyżkę zmielonych migdałów z każdym dodatkiem. Po dodaniu całego jajka wymieszaj pozostałe zmielone migdały i mąkę.
Rozłóż marmoladę lub twaróg na podstawach skrzyń na tarty. Łyżka nad nadzieniem i wygładzić nożem do palety lub szpachelką. Tarty będą pełne do góry, co jest w porządku. Rozsypać na płatkach migdały, ułożyć tarty na blasze i piec przez 15-20 minut, aż lekko złocisty.
Wyjąć z puszek i podawać ciepłe lub chłodne, posypane cukrem pudrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta Bakewell świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "