Latki Ziemniaczane
Przepis ziemniaczane Latkes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w mniej więcej 32 minuty. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 153 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, Mączka Maca, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym zetrzeć ziemniaki. Przełożyć na sito gazę i przełożyć ziemniaki na sito. Ustaw sito na misce, przekręć gazę do torebki, wyciskając trochę wilgoci.
Pozostawić mieszaninę spuścić przez 15 minut. Po 15 minutach wylać płyn z miski, ale pozostawić białą skrobię ziemniaczaną, która osiada na dnie miski.
Do skrobi dodać szalotki, jajka, mąkę, 1-1 / 2 łyżeczki soli i świeżo zmielony pieprz. Powrót osuszone ziemniaki do tej mieszanki i wrzucić do połączenia.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłożyć patelnię do pieczenia ręcznikami papierowymi. Kiedy jesteś gotowy do jedzenia, w dużym ogniu patelni 1/4 cala oleju na średnim ogniu do gorąca. Upuść czubate łyżki mieszanki ziemniaków i gotuj przez 3 do 4 minut na boku; latkes powinny być złote i chrupiące z obu stron. Jeść od razu lub ogrzać w piekarniku.
Podawać z musem jabłkowym lub śmietaną lub twarogiem wymieszanym ze śmietaną.