Lasagne z patelni bez pieczenia
Lasagnan bez pieczenia to śródziemnomorskie danie główne. Za 1,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 379 kalorii, 19 g białka i 25 g tłuszczu każda. Mieszanka papryki i cebuli, przypraw, makaronu jajecznego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis zachwycił 3 osoby. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 56%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także Łatwa serowa lasagne z patelnią, Kiepska lasagne z kiełbaskami i Łatwa serowa lasagne z patelnią do warzyw.
Instrukcje
Na 12-calowej patelni gotuj kiełbasę na średnim ogniu przez 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż przestanie być różowa; odpływ.
Wymieszaj 2 szklanki wody i wszystkie pozostałe składniki oprócz sera i bazylii.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając.
Zmniejsz ogień do średniego; gotować bez przykrycia około 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aż makaron będzie miękki.
Zdjąć z ognia; posypać serem. Przykryj, odstaw na 2 do 3 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetne dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.